Снимка: БулфотоВ 28 администрации вдигат с 30% заплатите от  31

...
Снимка: БулфотоВ 28 администрации вдигат с 30% заплатите от  31
Коментари Харесай

В 28 администрации вдигат с 30% заплатите от 31 август

Снимка: Булфото

В 28 администрации подвигат с 30% заплатите от  31 август. Това следва от оповестена за публично разискване разпоредба на уеб страницата за публичните съвещания.

В претекстовете на документа написа, че покачването на възнагражденията е контрактувано на Коалиционен съвет сред ГЕРБ и Обединени патриоти като част от новите социално-икономически ограничения в отговор на епидемиологичната рецесия, написа 19min.bg.

Всъщност става дума за администрации, в които главните заплати на чиновниците или са по-ниски спрямо други институции, макар забележителния размер на отговорностите им и директния риск за здравето, или пък има други аргументи да бъдат вдигнати, както да вземем за пример Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", където възнагражденията и в този момент не измежду най-ниските.

С по-високи заплати ще бъдат дирекциите „ Управление на морските плажове “ и „ Туристическа политика “ в Министреството на туризма, в Националния застрахователен институт, в Национална здравноосигурителна каса, в Държавна организация за протекция на детето, в  Държавна организация за метрологичен и механически контрол, в Агенция за обществено подкрепяне, Агенция по заетостта, Агенция за хората с увреждания.

Повишение ще получат в Българска организация по сигурност на храните, Държавна комисия по стоковите тържища и борсите, Комисия за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация,  Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “, Изпълнителна организация по медикаментите, Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, Изпълнителна организация по околна среда, Изпълнителна организация по сортоизпитване, апробация и семеконтрол.

Вдигат се възнагражденията и в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, в Министерство на културата – Главна дирекция „ Инспекторат за запазване на културното завещание “, в  Дирекция за народен строителен надзор,  Български институт по метрология, Национален институт за помиряване и арбитраж, Център за развиване на човешките запаси и районни начинания към министъра на труда и обществената политика, Регионални здравни инспекции, Регионални инспекции по околна среда и води, Басейнови дирекции.

В наредбата се споделя, че в период до 31 август 2020 година ръководителят на административната конструкция може еднократно да дефинира нови размери на самостоятелните съществени месечни заплати, не по-висок от 30 на 100 от досегашния размер.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР